veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Woning beveiligen

Buiten de eenvoudige veiligheidsmaatregelen die u makkelijk zelf kunt toepassen in en om uw woning bij het verlaten van uw woning kunt u er ook voor kiezen om te investeren in veiligheid door uw woning te beveiligen. Ramen en deuren worden het meest door een gelegenheidsinbreker gebruikt om een woning binnen te komen en zijn vaak de zwakste plaatsen. Het is daarom van groot belang dat uw ramen en deuren zijn voorzien van goed hang en sluitwerk.
Goed hang en sluitwerk is herkenbaar aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of SKG-keurmerk. Voor een goede inbraakwering is het van belang dat zowel een veiligheidsslot, veiligheidscilinder, veiligheidssluitkom en veiligheidsbeslag wordt gebruikt om optimaal effect te hebben. Wat is er verkrijgbaar en waar moet u aan denken bij goed hangwerk en sluitwerk?

Veiligheids slot
Het slot is het mechanisme wat de deur of het raam vergrendeld. Een insteekslot is in de deur bevestigd, een opdeksloten is op de deur bevestigd. Wanneer men het slot op het nachtslot draait, steekt de nachtschoot naar buiten en valt in de sluitkom. Veiligheidssloten voldoen aan Politiekeurmerk Veilig Wonen of SKG-keurmerk. Een veiligheidsslot heeft een betere inbraakwering. Naast een enkelpuntsslot bestaan meerpuntssloten, zoals driepuntsluiting.

 

Meerpuntssluiting
Bij een meerpuntsssluiting valt in ťťn handeling het slot op meerdere punten in een sluitkom. Het meerpuntsslot is cilinderbediend, krukbediend of elektrisch bediend verkrijgbaar. Bij krukbediend is het simpelweg de deurkruk omhoog doen en de deur is op slot. Meerpunt sluitingen zijn verkrijgbaar voor voordeur, achterdeur en raam.

Veiligheids cilinderslot
De cilinder is het gedeelte waarin men de sleutel steekt. Een veiligheidscilinder is extra beveiligd en is vaak voorzien van een aftastbeveiliging en boorbelemmering. Daarnaast bestaan er cilinders met anti-slagpickvoorziening , welke voorkomt dat de "slagsleutelmethode" kan worden toegepast. Cilindersloten met certificaat voorkomt dat een sleutel zomaar kan worden bijgemaakt. Door gebruik te maken van gelijksluitende cilinders voorkomt u voor ieder slot een andere sleutel nodig te hebben.

Haakschootslot
Een haakschootslot is een type veiligheidsslot welke is voorzien van een stalen haak die in de sluitkom haakt. Haakschootsloten zijn vooral geschikt wanneer tussen deur en kozijn een naad zichtbaar is.

Veiligheids sluitkom
De sluitkom is het gedeelte welke in het kozijn is gemonteerd en waarin schoot en nachtschoot vallen. Een veiligheids sluitkom biedt meer stevigheid dan een gewone sluitkom en voorkomt dat men deze makkelijk kan verbuigen.

Veiligheids beslag
Bescherm het veiligheidsslot en veiligheidscilinder met veiligheidsdeurbeslag. Veiligheidsbeslag is vanaf de buitenzijde niet demonteerbaar, het is een vlakke plaat, een schild. Veiligheids deurbeslag voorkomt dat de cilinder uitsteekt en kan worden afgebroken zoals bij de Bulgaarse methode. Een (massief) veiligheidsschild is beschikbaar voor buitendeuren en bijzetsloten.

Veiligheids bijzetslot
Een veiligheidsbijzetslot plaatsen creŽert een soort van meerpuntssluiting. Het zorgt voor een goede inbraakwering. Het is handig als u voor het bijzetslot een gelijksluitende cilinder gebruikt, zodat u met 1 sleutel beide sloten kunt openen. Bij het monteren van een bijzetslot moet u niet vergeten een veiligheidsrozet te gebruiken.

 

Veiligheids scharnieren
Scharnieren bestaan uit twee metalen platen welke met een pen bij elkaar worden gehouden. Bij naar buiten draaiende delen zit het scharniet altijd aan de buitenkant en is dus gevoelig voor forceren. Dit forceren kan eenvoudig zijn wanneer de pen er uit kan worden gehaald. Veiligheidsscharnieren hebben onverwijderbare pennen en zijn vaak voorzien van dievenpennen.

Dievenpennen
Dievenpennen, ofwel dievenklauwen genoemd, zijn geschikt voor het beveiligen van naar buiten draaiende deuren en ramen. Aan de scharnierzijde worden dievenpennen aangebracht, die in het kozijn vallen wanneer de deur dicht is. Hierdoor is het niet mogelijk de deur of het raam uit het kozijn te lichten of breken.

Siertralie en barierestang
Bij oude woningen is de voordeur vaak voorzien van een siertralie hekwerk voor het raam. Een siertralie is uitermate geschikt om te voorkomen dat men via een ruit of raamopening naar binnen kan klimmen. Bij een klein raam, zoals een wc-raam of bovenlicht, kan men aan de binnenzijde een barriŤrestang plaatsen. Deze dwarsstang is eenvoudig op maat te maken en voorkomt dat men door het kleine raam naar binnen komt.

Anti-inbraakstrip
Een inbreker kan snel te werk gaan door een breekijzer tussen de deurpost en kozijn te steken en zo de deur open te breken. Een anti-inbraakstrip (secustrip) voorkomt dat een inbreker op deze wijze te werk kan gaan. De strip zorgt ervoor dat er geen kier tussen de deur en het kozijn aanwezig is. Er zijn anti-inbraakstrips voor naar binnen draaiende deuren en naar buiten draaiende deuren. Een anti inbraakstrip monteren is voor een handige doe-het-zelver een eenvoudig klusje.

 

Alarmsysteem
U kunt uw woning beveiligen met een alarmsysteem. Een basisalarmsysteem is uitbreidbaar met diverse opties zoals een contactsensor, bewegingsmelder, warmtesensor, raam- en deursensor, glasbreukdetector, rookmelder en beveiligingscamera.
Een alarminstallatie werkt preventief wanneer vanaf de buitenzijde te zien is dat een woning is beveiligd met een alarmsysteem. Een alarminstallatie kan op het moment van inbraak met een luide sirene of flitslicht alarmeren, hetgeen de inbrekers afschrikt. Een al of niet draadloos inbraakalarmsysteem kan bij inbraak, overval, brand of waterschade alarmeren via een alarmcentrale en/of uw mobiele telefoon. Bij alarmering bij een alarmcentrale kan vanuit de meldkamer de beveiligingsdienst of hulpdienst, zoals politie, worden ingeschakeld. Alarminstallaties zijn er in verschillende prijscategorieŽn. Het is verstandig om u hierover te laten adviseren welk woningalarm het beste bij uw woning past.
 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie