veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Visum

Een visum is een officieel document, welke samen met een geldig paspoort zorgt voor toestemming een bepaald land in te reizen voor een bepaalde reisduur en reisdoel. U dient in bezit te zijn van een geldig visum om het visumplichtige land te kunnen inreizen. Bij het inreizen van het land wordt meestal een inreisstempel aangebracht op het visum, waarop de datum en plaats van de inreis staat vermeld. Bij vertrek wordt op het visum een uitreisstempel aangebracht, voorzien van datum en plaats. In sommige gevallen wordt bij het verlaten van het land het los bijgevoegde visum ingenomen.

Schengenvisum
Voor sommige buitenlanders geldt ook een visumplicht om Nederland in te kunnen reizen. Hiervoor wordt een Schengenvisum afgegeven. Een Schengenvisum is geldig binnen de Schengenlanden. Een Schengenvisum kan worden beperkt tot geldigheid in enkele landen. Op Schengenvisa staat vermeld tussen welke data deze geldig is en voor welke landen.

 

Visum aanvragen
Voor het aanvragen van een visum dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort. Er kunnen eisen worden gesteld dat het paspoort nog een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 6 maanden, geldig moet zijn na vertrek. Een visum kan worden aangevraagd bij de betreffende autoriteit (consulaat of ambassade) van het land waar u heen reist. Het visum wordt aangebracht in het paspoort of wordt erbij gevoegd. Voor het aanvragen van visa dient men soms bepaalde informatie en bescheiden kunnen overleggen. Hierbij moet u denken aan een volledig ingevuld formulier, een garantverklaring, een verklaring van goed gedrag, reisbescheiden, etcetera.
Het is in sommige landen mogelijk ter plaatse aan de grens of op het vliegveld een visum te regelen. Let op dat dit niet altijd het geval is en men dan dus al vooraf in bezit moet zijn van het benodigde visum. Het ter plaatse op het vliegveld of aan de grens regelen van een visum kan veel extra tijd kosten. Lange rijen, het niet goed beheersen van de lokale taal en langzame of corrupte ambtenaren kunnen de pret bederven. Voor een visum worden kosten berekend. De visumkosten zijn afhankelijk van de bestemming en reisdoel. Het is verstandig vooraf te informeren of u voor uw reisbestemming een visum nodig heeft en welke bescheiden u allemaal bij de aanvraag nodig heeft. Er zijn diverse visumbureauís en visumdiensten die het aanvragen van een visum voor u kunnen regelen. De visumdienst is goed op de hoogte van alle geldende regels en kan u vooraf goed informeren.

Soorten visums
Er zijn verschillende soorten visums;
Reisvisum of toeristenvisum: Een reisvisum is geldig voor 1 inreis en wordt meestel afgegeven voor een verblijfsperiode van maximaal 3 maanden.
Transitvisum of doorreisvisum: transitvisa zijn bedoeld om door een land heen te reizen, niet om er te verblijven. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf het vliegveld doorreizen naar de grens van het land of andersom. Een transitvisum wordt altijd voor een korte reisperiode afgegeven..

 

Visum geldigheid
Een visum wordt afgegeven voor een bepaald doel en bepaalde termijn. Deze staan op het visum vermeld. Een visum wordt op naam verstrekt en moet daarom samen met een paspoort worden overlegd bij grenscontrole. Eventueel moet u hiervoor andere reisbescheiden kunnen overleggen die uw reisdoel aantonen.

Visum verlopen
U dient goed te letten op de einddatum van het visum. Een verlopen visum kan bij het vertrek leiden tot problemen. Extra kosten of een boete kunne het gevolg zijn. Er zijn enkele extreme gevallen bekend dat mensen voor een verlopen visum zelfs in de gevangenis zijn beland..

Meer handige informatie en tips over visa en het aanvragen van een visum staat op visum informatie.
 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie