veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Cholera

Cholera is een virus welke kan worden overgebracht door contact met besmet water en braaksel of ontlasting van met Cholera besmette personen. Ook door het eten van rauwe schelpdieren en vissen die in besmet water hebben geleefd, of door het eten van rauwe groenten en fruit die met dit besmette water zijn gewassen, kan het virus worden overgedragen. Cholera komt voor in oppervlaktewater voornamelijk in Zuid-Azië, Afrika, Zuid-Amerika en de Golf van Mexico. De grootste kans op overdracht ontstaat door het drinken van besmet leidingwater en eten bij straatverkopers. De incubatietijd van Cholera bedraagt 2 tot 3 dagen. Bij gezonde mensen verloopt de ziekte Cholera mild en heeft men last van milde diarree. Het klinische beeld is herkenbaar aan heftige, waterig dunne, ontkleurde ontlasting. Men omschrijft dit ook wel als "rijstwater" doordat de diarree een vlokkerig uiterlijk heeft. Daarbij heeft men last van heftige buikkrampen. Een enkeling heeft daarnaast last van koorts. Cholera kan leiden tot uitdroging en kan levensbedreigend zijn. Kinderen jonger dan 1 jaar, ouderen ouder dan 70 jaar, zwangere vrouwen en personen met bloedgroep O lopen het meeste risico op een ernstig verloop van Cholera. In 2010 was een uitbraak van Cholera in Haïti, aansluitend in 2011 in de Dominicaanse Republiek.

 

Behandeling van Cholera
Voor behandeling van Cholera dient u altijd een arts te raadplegen. De behandeling van Cholera bestaat uit rehydratie, het toedienen van extra vocht, daarnaast het behandelen met antibiotica. Behandeling in Nederland vindt meestal plaats in een ziekenhuis.

Beschermen tegen Cholera
Vaccinatie is alleen voor mensen die direct aanwezig zijn in een besmet gebied. Reizigers hoeven zich niet te laten inenten, maar dienen zich wel te houden aan hygiënische maatregelen. Na toiletgang, voor bereiding en nuttigen van voedsel altijd de handen wassen. Geen kraanwater gebruiken als drinkwater tenzij vooraf gekookt of behandeld met chloor. Geen rauwe schelpdieren en vis. Geen rauwe groenten. Vermijd eten bij straatverkopers. Vermijd ijsblokjes of ijs.
De gouden regel is: "boil it, cook it, peel it, or forget it", of terwijl: Kook het, bak het, schil het, of vergeet het.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie