veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Hepatitis

Hepatitis (leverontsteking) komt voor in diverse vormen, respectievelijk genaamd Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis C, Hepatitis D, Hepatitis E of Hepatitis F. Als reiziger is de kans het grootst dat u in aanraking komt met Hepatitis A. Hepatitis A is een virus welke de lever aantast. Besmetting gaat via de mond. Het hepatitis A virus (HAV) komt voor in de ontlasting van met Hepatitis besmette mensen. Het hepatitis virus kan worden opgelopen door aanraking van HAV besmette voorwerpen en vervolgens contact met uw mond. Voeding en water kunnen tevens worden besmet met het virus, wanneer deze met besmette handen in aanraking komen. Een met HAV besmet persoon kan het virus overdragen wanneer hij geen hygiënische maatregelen treft. Als een besmet persoon naar het toilet gaat om te poepen kunnen daarna wc-bril, spoelknop, deurklink, kraan en alle andere zaken die hij met zijn handen aanraakt worden besmet. Wanneer u hiermee in aanraking komt en vervolgens met uw besmette hand bij uw mond komt loopt u het risico besmet te raken met het virus. Het Hepatitis A virus (HAV) komt wereldwijd voor, maar de risicogebieden van Hepatitis A bevinden zich vooral in Afrika, Azië en Centraal en Zuid Amerika.

 

Symptomen Hepatitis A
De symptomen van Hepatitis A komen 2 tot 6 weken na besmetting. Het virus veroorzaakt een ontsteking van de lever. Hepatitis is besmettelijk. Hepatitis A is herkenbaar aan:
- koorts
- oogwit en huid kleuren gelig (geelzucht)
- Urine kleurt donkerder, ontlasting kleurt lichter
- weinig eetlust, afvallen
- maagpijn
Door bloedonderzoek kan worden vastgesteld of u bent besmet met Hepatitis.

Genezen van Hepatitis A
Er is momenteel nog geen vaccin om te genezen van Hepatitis A. De ziekte geneest meestal vanzelf binnen 3 maanden. U zult uiteraard wel contact moeten opnemen met een arts. Als u besmet bent met Hepatitis zult u extra hygiënische maatregelen moeten treffen om anderen niet te besmetten. Gezinsleden en mensen in uw directe omgeving met wie u contact heeft kunnen zich laten inenten.

Voorkomen van Hepatitis A
Het is mogelijk om u met een vaccin te laten inenten tegen Hepatitis A. Wanneer u door een gebied reist of op vakantie gaat op een risicobestemming is het raadzaam u te laten inenten. Een inenting zorgt ervoor dat u gedurende ongeveer 1 jaar bent beschermt tegen Hepatitis A. Als u na periode van een jaar na de eerste inenting nogmaals inent wordt de periode verlengd tot aan 15 jaar. Het is dus verstandig altijd een herhalingsprik te nemen. Als u ooit besmet bent geraakt met het hepatitis virus hoeft u zich niet in te laten enten, u bent uw leven lang immuun. Het is verstandig te zorgen voor goede persoonlijke hygiëne, zoals het regelmatig wassen van uw handen.

Hepatitis B
Besmetting van Hepatitis B kan alleen via contact met bloed van een met hepatitis B besmet persoon. Hepatitis B is een virus welke de lever aantast. De besmetting kan ontstaan door seks zonder condoom of bloed-bloed contact met een besmet persoon of voorwerp. Bij besmette voorwerpen kunt u denken aan een tandenborstel, scheermesjes, naalden of instrumenten zoals worden gebruikt voor het plaatsen van tatoeage en piercing. In principe wordt aan reizigers geen vaccinatie gegeven voor hepatitis B, tenzij u langer dan 3 maanden in een risicogebied verblijft waar Hepatitis B heerst.

Meer informatie over hepatitis kunt u vinden op de website van het Nationaal Hepatitis Centrum.

 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie