veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Reisadvies Canarische Eilanden (Spanje)

Op www.veiligopreis.info vind je uitgebreid reisadvies per land. Op deze pagina staat het reisadvies voor de Canarische Eilanden. Voor het reisadvies voor het vasteland van Spanje kunt u naar REISADVIES SPANJE gaan.

Islas Canarias, ofwel de Canarische Eilanden, is een in de Atlantische Oceaan gelegen archipel. Deze eilandengroep bestaat uit 13 vulkanische eilanden welke behoren tot Spanje. De Canarische eilanden hebben een subtropisch klimaat, waardoor de Canarische Eilanden ook een populaire winterzon bestemming is.

De grootste en meest bekende van deze Spaanse eilanden zijn de populaire vakantiebestemmingen Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro en het kleinere eiland La Graciosa. De overige eilanden zijn de onbewoonde en aangewezen natuurreservaten: Alegranza, Isla de Lobos, Montana Clara, Roque del Este en Roque del Oeste.

Voor het reizen naar de Canarische Eilanden dient met in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, net als voor de rest van Spanje.

COVID-19

Vanwege de coronapandemie kunnen er inreisbeperkingen gelden om naar de Canarische Eilanden te kunnen reizen en heb je ter plaatse mogelijk te maken met coronamaatregelen. Op de website van TUI kun je zien wat de actuele coronamaatregelen voor Spanje inclusief de Canarische Eilanden zijn.

Wil je meer weten over hoe het zit met reizen naar de Canarische Eilanden tijdens de coronapandemie? Dan kun je nog kijken bij het reisadvies voor Gran Canaria, het reisadvies voor Lanzarote, het reisadvies voor Tenerife en het reisadvies voor Fuerteventura.

 

Reisadvies Canarische Eilanden

Voor de Canarische Eilanden geldt een laag tot gemiddeld risicoprofiel. De Canarische Eilanden liggen vanwege de vulkanische activiteiten in een risicogebied voor aardbevingen en vulkanische activiteiten. Wij adviseren u vooraf de media in de gaten te houden op eventuele dreigende gevaarlijke vulkanische activiteiten. Reizen binnen de Canarische Eilanden kan in de regel zonder risico. Wel dien je zoals in ieder land oplettend te zijn. Kleine criminaliteit komt vrijwel overal ter wereld voor, zo ook op de Canarische Eilanden.

Noodnummers op de Canarische Eilanden
Algemeen alarmnummer : 112
Lokale politie : 091
Brandweer : 080
Ambulance / Eerste Hulp : 061
NL Consulaat Santa Cruz : +34 922 271 721
NL ambassade Madrid : +34 91 353 75 00
Gezondheidsrisico's op de Canarische Eilanden

Het risico op reizigersziektes is relatief laag op de Canarische Eilanden. Net als op iedere subtropisch bestemming dien je op te passen met voedsel. Het nuttigen van kwetsbare producten kan reizigersdiarree of zelfs voedselvergiftiging ten gevolge hebben. Over het algemeen is het met de hygiŽnische omstandigheden van voedingsmiddelen goed gesteld op de Canarische Eilanden. De zonkracht op de Canarische eilanden is aanzienlijk hoger dan in Nederland. Gebruik zonnebrandmiddelen en probeer tussen 12.00 uur -15.00 uur de zon, die dan op zijn krachtigst is, te vermijden. Drink voldoende water of frisdrank om uitdroging te voorkomen. Voor de Canarische Eilanden zijn geen verplichte inentingen.

Leidingwater
Het kraanwater op de Canarische Eilanden is zonder gezondheidsrisico te gebruiken als drinkwater. Vanwege de afwijkende smaak van het kraanwater verkiezen veel toeristen voor mineraalwater of bronwater uit fles.

Natuurgeweld & extreem weer op de Canarische Eilanden

De kans op natuur gerelateerde rampen op de Canarische Eilanden is redelijk aanwezig. De Canarische Eilanden zijn vulkanische eilanden en vinden dus hun oorsprong door (onderzeese) vulkanische activiteiten. Regelmatig worden bij El Hierro Vulkaan vulkanische activiteiten waargenomen, waaronder het uitstoten van gas en aardschokken en trillingen.

Op Tenerife is de vulkaan Pico El Teide, een overblijfsel van een oer vulkaan. Vanaf de zeebodem gemeten is De Teide de op twee na grootste vulkaan ter wereld. De Pico El Teide is een zogenaamde slapende vulkaan, echter worden nieuwe erupties in de toekomst verwacht. De laatste vulkaanuitbarsting was in 1909 en geschat komt De Teide eens in de honderd jaar tot uitbarsting. De vulkaan behoort tot de lijst voor de 16 gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Een uitbarsting kan volgens vulkanologen gepaard gaan met een levensgevaarlijke pyroklastische stromen. De vulkanische activiteiten op de Canarische Eilanden worden nauwlettend geobserveerd door wetenschappers, waardoor een toekomstige uitbarstingen hopelijk tijdig kan worden voorspeld.

Risico's per onderdeel
kans op aardbevingen : zeer klein
kans op bosbranden : redelijk groot in de zomermaanden
kans op orkanen : zeer klein
kans op overstromingen : klein
kans op tornado's : zeer klein
kans op extreme hitte : redelijk groot in de zomermaanden, vooral in de regio AndalusiŽ
kans op extreme kou : zeer klein

Uitgebreide klimaat- en weerinformatie over de Canarische Eilanden is te vinden op klimaatinfo Canarische Eilanden.

Criminaliteit & reizen op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden trekken als populaire vakantiebestemming vele toeristen. De aantrekkingskracht van deze vele toeristen brengt ook (kleine) criminaliteit met zich mee. Zakkenrollers zijn actief op met name toeristisch druk bezochte plaatsen. Ook inbraken in appartementen en hotelkamers komen voor. U doet er verstandig aan gebruik te maken van een kluisje op uw kamer. Bij het verlaten van uw accommodatie moet u alles goed slotvast af sluiten. Let op uw waardevolle spullen, ook op het strand, en laat deze niet onbeheerd achter.

Op stranden en in winkels worden regelmatig imitatie merkproducten aangeboden (horloges, zonnebrillen en kleding). Let erop dat, naast het feit dat deze imitatie merkartikelen in Nederland verboden zijn, u bij eventuele aanschaf mogelijk wordt opgelicht en veel te veel geld betaald voor nepproducten.

Wees voorzichtig bij de aanschaf van elektronica producten zoals (foto)camera, mobiele telefoons en andere elektronica in de vele elektronicawinkeltjes, die over het algemeen goedkoper wordt aangeboden dan in ons land. In veel gevallen wordt u opgelicht en worden imitatie (nep) artikelen, tweedehands of zelfs gestolen goederen aangeboden.

Het verboden goochelspel balletje-balletje kan men op straat nog steeds tegenkomen. U zult nooit winnen bij dit spel, waarbij u voor de gek wordt gehouden door de speler en zijn in het publiek aanwezige winnende handlangers.

Wees voorzichtig met timesharing contracten, een systeem waarbij u deels eigenaar wordt van een vakantiewoning of appartement. In het verleden zijn hiermee mensen opgelicht door malafide timesharing organisaties.

Ondanks dat de Canarische Eilanden tot Spanje behoren en dus tot de EU, gelden voor het meenemen op de terugreis van (al of niet taxfree) producten bijzondere douaneregels. Zo geldt per persoon een maximum van 200 sigaretten (of 100 kleine of 50 grote sigaren of 250 gram tabak), 1 liter sterke drank of 2 liter wijn.

Bomaanslagen, terreur en geweld op de Canarische Eilanden

De kans op grootschalig geweld op de Canarische Eilanden is vrij klein. In geheel Spanje is de dreiging van de terreurbeweging ETA sterk afgenomen, sinds de aankondiging van een staakt-het-vuren op 11 januari 2011.

 

Meer informatie over de Canarische Eilanden

Op de volgende sites kun je handige reisinformatie en tips over de Canarische Eilanden vinden:
Canarische Eilanden informatie
Canarische Eilanden voor beginners
Canarische Eilanden winterzon informatie
de beste maanden voor een zonvakantie op de Canarische Eilanden

Algemeen reisadvies

Hoe hoog een bepaald risico is, is mede afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden, het reisdoel en actuele omstandigheden. Heel wat ellende is te voorkomen. De vele tips die op deze site gegeven worden zouden daar zeker aan bij moeten dragen. Er is niet zelden gewoonweg sprake van domme pech. Soms ben je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Voor iedere bestemming, dus ook voor de Canarische Eilanden, geldt dat een goede reisvoorbereiding essentieel is. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de risico's, laat je goed voorlichten over noodzakelijke en gewenste inentingen en wees er zeker van dat alle reisdocumenten in orde zijn. Zorg ervoor dat thuisblijvers zoveel mogelijk op de hoogte zijn van je reisschema. Zorg ervoor geregeld contact te houden met het thuisfront, zodat zij zeker weten dat het goed gaat met je. Mocht je in het buitenland in de problemen komen, wend je dan tot de lokale of dichts bijgelegen ambassade of consulaat. Houd er rekening mee dat de samenwerking met politie en andere instanties in den vreemde niet altijd soepel verloopt.

Disclaimer
De informatie die op
www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Vaak zijn we daarbij afhankelijk van externe bronnen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar wij hanteren een eigen systeem van reisadvisering. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet geannuleerd worden. Mocht er informatie op deze site die volgens u niet correct of inmiddels achterhaald is, dan kunt u dat doorgeven via e-mail.
 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie