veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Reisadvies Duitsland

Op www.veiligopreis.info vind je uitgebreid reisadvies per land. Op deze pagina staat het reisadvies voor Duitsland.

De Bondsrepubliek Duitsland (Bundesrepublik Deutschland) ligt in Centraal Europa. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Doordat Duitsland zo groot is biedt het verschillende soorten landschappen en klimaten. Hierdoor is Duitsland al jarenlang een van de populairste vakantiebestemming bij de Nederlanders voor zowel de zomervakantie en wintersport. Voor het reizen naar Duitsland dient u in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort.

 

Reisadvies Duitsland

Voor Duitsland geldt een laag tot gemiddeld risicoprofiel. Als toerist zijn er weinig bijzondere calamiteiten waar je in Duitsland extra rekening mee moet houden. Duitsland is zoals Nederland een veilig land. Wereldwijd geldt een verhoogde risicodreiging op terroristische aanslagen, zo ook in Duitsland.

Noodnummers in Duitsland
Algemeen alarmnummer : 112
Politie : 110
Brandweer : 112
Ambulance / Eerste Hulp : 112
Kustwacht : 112
Nederlandse Ambassade (Berlijn) : +49 30 209560
Gezondheidsrisico's in Duitsland

Het risico op reizigersziektes is relatief laag in Duitsland. Het is zeer goed gesteld met de Duitse medische zorg. In Duitsland is de medische deskundigheid van hoge kwaliteit en vaak ondergebracht bij privťklinieken. Mogelijk zijn medische kosten in de Duitse privťklinieken hoger, waardoor het verstandig is een goed dekkende reisverzekering te hebben.

Leidingwater
Het kraanwater in Duitsland is van goede kwaliteit. Er zijn geen gezondheidsrisico's bekend. Het leidingwater in geheel Duitsland is geschikt als drinkwater.

Natuurgeweld & extreem weer in Duitsland

Het aantal klimaat- en natuur gerelateerde rampen dat in Duitsland voor kan komen is vrij beperkt.

In de wintermaanden moet je in het verkeer wel rekening houden met weersomstandigheden die niet gunstig zijn voor het verkeer. Sneeuwval, ijzel en opvriezen van weggedeeltes kunnen voorkomen in de wintermaanden..

Risico's per onderdeel
kans op aardbevingen : klein
kans op bosbranden : klein
kans op orkanen : nihil
kans op overstromingen : aanwezig rondom de grote rivieren
kans op tornado's : zeer klein
kans op extreme hitte : aanwezig in de zomermaanden
kans op extreme kou : aanwezig in de wintermaanden

Uitgebreide klimaat- en weerinformatie over Duitsland is te vinden op klimaatinfo Duitsland.

Criminaliteit in Duitsland

Duitsland is een veilig land. Kleine criminaliteit komt uiteraard ook in Duitsland voor. In toeristische gebieden en drukke plaatsen dient u waakzaam te zijn voor diefstallen en zakkenrollers.

Reizen in en naar Duitsland

De infrastructuur in Duitsland is goed, waardoor naar Duitsland met de auto rijden zeer goed te doen is. De Duitse verkeersregels komen over het algemeen overeen met die van ons land. Bij file op snelwegen dient u er rekening mee te houden dat u verplicht bent om het midden van de weg vrij te houden, zodat reddingsdiensten hiervan gebruik kunnen maken.
De adviessnelheid op Duitse snelwegen voor voertuigen onder de 3500 kilo is 130 km/uur. Op bepaalde (delen van) Duitse snelwegen geldt geen maximumsnelheid en mag u dus harder rijden dan 130 km/uur. Indien er wel een maximumsnelheid op Duitse wegen geldt is dit met verkeersborden, zoals wij die ook in Nederland kennen, duidelijk kenbaar gemaakt. Houdt er rekening mee dat andere weggebruikers een veel hogere snelheid kunnen en mogen hebben dan u in Nederland gewend bent. Kijk daarom extra goed in uw spiegels voordat u van baan veranderd. Door grote snelheidsverschillen kunt u verrast worden! Bij slechte weersomstandigheden als sneeuw, mist en hevige regen waarbij het zicht minder dan 50 meter bedraagt, en bij het gebruik van sneeuwkettingen, bedraagt de maximum snelheid 50 km/uur.

Tempo 100:
De maximum snelheid op Duitse snelwegen voor autoís met een aanhangwagen of bedraagt 80 km/uur. Tenzij u een tempo-100 ontheffing heeft verkregen middels een Tuv keuring, dan bedraagt uw maximum snelheid op Duitse snelwegen 100 km/uur. Hier vindt u meer informatie over de Tempo-100 voorwaarden en hoe u de ontheffing kunt verkrijgen: www.tuv.nl/nl/inspectie-en-keuring/3251.htm

Duits vignet, de Umweltplakette:
Indien u met uw auto door steden gaat reizen krijgt u te maken krijgen met
milieuzones, ofwel Umweltzones. Deze milieuzones zijn met borden aangeduid. Uw voertuig dient voorzien te zijn van een speciaal Duits vignet, de zogenaamde milieusticker (umweltplakette) om het bepaalde gebied te mogen betreden. Wanneer uw voertuig niet hiervan is voorzien loopt u risico op een geldboete. Meer informatie over de milieusticker en het verkrijgen daarvan vindt u op www.milieusticker.nl.

Winterbanden
In de wintermaanden is het gebruik van winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse omstandigheden. Indien uw voertuig niet is voorzien van winterbanden loopt u het risico op een geldboete. Daarnaast kan de verzekering minder of niet uitkeren indien u bij een aanrijding betrokken raakt. Bij het gebruik van sneeuwkettingen geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

Bomaanslagen, terreur en geweld in Duitsland

De kans op grootschalig geweld in Duitsland is vrij klein en niet direct groter dan in Nederland.

Als je als toerist naar Duitsland reist dan kun je in grotere steden, met name in het voormalige Oost-Duitsland, te maken krijgen met racisme. Mensen met een niet-westers uiterlijk kunnen hiermee geconfronteerd worden. De kans is niet extreem groot, maar zeker wel aanwezig.

 

Meer informatie over Duitsland

Op de volgende sites kun je handige reisinformatie en tips over Duitsland vinden:
Duitsland informatie op landenwijzer.nl
Duitsland informatie op landenportal.nl
Duitsland informatie op landen.net
steden in Duitsland

Algemeen reisadvies

Hoe hoog een bepaald risico is, is mede afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden, het reisdoel en actuele omstandigheden. Heel wat ellende is te voorkomen. De vele tips die op deze site gegeven worden zouden daar zeker aan bij moeten dragen. Er is niet zelden gewoonweg sprake van domme pech. Soms ben je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Voor iedere bestemming, dus ook voor Duitsland, geldt dat een goede reisvoorbereiding essentieel is. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de risico's, laat je goed voorlichten over noodzakelijke en gewenste inentingen en wees er zeker van dat alle reisdocumenten in orde zijn. Zorg ervoor dat thuisblijvers zoveel mogelijk op de hoogte zijn van je reisschema. Zorg ervoor geregeld contact te houden met het thuisfront, zodat zij zeker weten dat het goed gaat met je. Mocht je in het buitenland in de problemen komen, wend je dan tot de lokale of dichts bijgelegen ambassade of consulaat. Houd er rekening mee dat de samenwerking met politie en andere instanties in den vreemde niet altijd soepel verloopt.

Disclaimer
De informatie die op
www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Vaak zijn we daarbij afhankelijk van externe bronnen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar wij hanteren een eigen systeem van reisadvisering. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet geannuleerd worden. Mocht er informatie op deze site die volgens u niet correct of inmiddels achterhaald is, dan kunt u dat doorgeven via e-mail.
 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie