veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Informatie over reisverzekeringen

Op reis gaan zonder een goede reis- en annuleringsverzekering is als autorijden zonder werkende airbags en autogordels. Bij een ongeluk is de kans een stuk hoger op grote schade. Als je op reis gaat liggen er allerlei gevaren op de loer waar je in Nederland minder of niet bij stil hoeft te staan. In veel gevallen worden medische kosten kosten in Nederland gewoon gedekt door je ziektekostenverzekering. Ook heb je niet te maken met repatriŽringskosten in het geval dat dat nodig mocht zijn. Bij een relatief klein probleem zijn de kosten over het algemeen laag, dus is het financieel risico beperkt en te dragen. Indien er echter iets ernstigs gebeurt dan kunnen de daaruit voortvloeiende kosten dermate hoog oplopen dat er naast een persoonlijk drama een financieel drama volgt. Een goede reisverzekering kan de meeste risicoís afdekken. Wat betreft dekking en voorwaarden zijn er soms enorme verschillen tussen de verschillende polissen. Belangrijk is daarom om niet alleen op prijs de verschillende aanbieders van reisverzekeringen met elkaar te vergelijken, maar om vooral ook naar de inhoud van de reisverzekeringen te kijken.

 

Soorten reisverzekeringen
Feitelijk zijn de reisverzekeringen in twee categorieŽn in te delen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering. De reisverzekering is voor medische kosten, ongevallen en diefstal of verlies van bagage. De annuleringsverzekering denkt de kosten af indien je een reis of vakantie door een onverwachte gebeurtenis moet annuleren. Het gaat dan in de regel om niet-vrijwillige afbreking of annulering van de reis.

Speciale reisverzekeringen
Naast de standaard reisverzekeringen die voor de meeste vakantiegangers voldoende dekking bieden zijn er ook nog een aantal speciale reisverzekeringen. Zoals bijvoorbeeld voor backpackers, zakenreizen, au pairís en studenten. Bij veel verzekeraars is de wintersport ook niet standaard gedekt binnen de reisverzekering, waardoor er een extra module wintersport aan toegevoegd dient te worden.

Annuleringsverzekering
Een reis annuleren omdat je je verkeken hebt op de prijs, je eigenlijk geen zin meer hebt in de betreffende vakantie of andere persoonlijke beweegredenen wordt in de regel niet afgedekt door een annuleringsverzekering. Deze verzekering is bedoeld om annulering door ongewilde omstandigheden te dekken. Dat kan bijvoorbeeld een medisch noodzakelijke ingreep zijn die binnen de vakantie ingepland wordt, het overlijden van een verzekerde, familielid (1e of 2e graads) of een ongeval op vakantie waardoor de vakantie afgebroken moet worden. Ook onvrijwillige werkloosheid (na boeking), een scheiding en het niet verkrijgen van het benodigde visum kunnen voorwaarden zijn waaronder annulering van een reis gedekt is door de verzekering.

Kortlopend of doorlopend?
Of je kiest voor een doorlopende of een eenmalige reisverzekering heeft te maken met je persoonlijke situatie. In veel gevallen is het voordeliger om voor een doorlopende verzekering te kiezen. Omdat de meeste mensen meer dan een keer per jaar op reis gaan (incl. stedentrips) passeer je al snel de grens waarop een doorlopende verzekering aantrekkelijker wordt. Ben je ook meteen gedekt als je een dagje naar BelgiŽ of Duitsland gaat. Want ook eventjes gaan winkelen in Antwerpen valt onder reizen naar het buitenland.

 

Een goede reisverzekering?
Wat een goede verzekering is, is lastig te bepalen. Er is geen standaard ranglijst van reisverzekeringen. Dat komt vooral omdat ieders situatie en wensenlijstje verschillend is. Belangrijk is dat je op het moment dat je je verzekering aanspreekt er sprake is van een goede opvolging. Dat je goed geholpen wordt als je in nood bent en dat je betaald krijgt waar je recht op hebt. Om de voor jou meest geschikte verzekering te vinden moet je goed inventariseren wat jouw eisen en wensen zijn. Op basis daarvan zoek je binnen het oerwoud aan reisverzekeringen. De gemakkelijke weg zijn vergelijkingssites, maar vergeet niet dat ook deze een financieel belang hebben. Uiteindelijk worden de meesten hiervan betaald door de verzekeringsmaatschappijen omdat men de bezoekers doorverwijst naar de aanbieders. Daar krijgen ze voor betaald (per bezoeker, per aanvraag of per verzekering). Houd dat goed in je achterhoofd.

De onzichtbare lettertjes
Kleine lettertjes zijn berucht in verzekeringsland. Regeltjes waardoor men niet of beperkt uitkeert bij schade zijn frustrerend voor de consument. Nog erger zijn de onzichtbare letters. Vaak gaan mensen er blind van uit dat bepaalde risicoís afgedekt zijn, maar op het moment dat een dergelijke situatie zich voordoet blijkt er voor dat geval geen dekking te zijn. Wat niet vermeld wordt, wordt niet gedekt. Deze truc wordt niet alleen in de verzekeringswereld maar inmiddels op grote schaal toegepast.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie