veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Auto huren

Als u niet met uw eigen auto naar uw bestemming rijdt, kunt u een auto huren. Met een huurauto kunt u gemakkelijk uitstapjes maken naar leuke bezienswaardigheden in de omgeving. Voor sommige bestemmingen kun je vrijwel niet zonder huurauto omdat de accommodatie te afgelegen ligt om te voet boodschappen te halen of iets te gaan eten. Een huurauto maakt je onafhankelijker en biedt je vrijheid tijdens je vakantie. Het is raadzaam om vooraf te bekijken waar u naar toe wilt gaan met uw huurauto, zodat u niet doelloos rondrijdt of u verkijkt op grote reisafstanden. Er zijn diverse categorieŽn huurautoís, met daarbij horende tarieven. Autoverhuurbedrijven hebben vaak acties, waardoor tarief van een huurauto goedkoper wordt als men deze voor een langere termijn huurt.

Waar moet ik op letten bij een huurauto?
Welk type huurauto het beste geschikt is voor u is afhankelijk van uw reisdoel. Hoe meer luxe en comfort, hoe duurder de huurprijs. Voor onverharde (berg)wegen is het raadzaam een vierwiel aangedreven auto (4WD, AWD) te huren. Een cabrio kan fijn zijn, maar op het heetst van dag kan een dicht dak beter zijn. Een auto met airco biedt extra comfort en in sommige bestemmingen zelfs onmisbaar. Houd er ook rekening mee dat als er ook van/naar accommodaties gereden wordt er voldoende ruimte is om passagiers + complete bagage mee te nemen.

 

Autoverhuur voorwaarden:
Als u een auto huurt, gaat u een overeenkomst aan met de autoverhuurder. U ondertekent een overeenkomst, welke daardoor bindend is. Extra onvoorziene kosten zult u ter plaatse direct moeten voldoen. Als u wegens taalproblemen niet begrijpt wat er in de huurovereenkomst staat, vraag naar een Nederlandse (of Engelse) vertaling. Indien er geen vertaling is, vraag wat er staat. Is het u niet duidelijk, noteer op de overeenkomst wat u mondeling overeenkomt en laat deze ook door de verhuurder tekenen. De volgende onderstaande autoverhuurvoorwaarden kunnen vermeld worden. Het is raadzaam hier alert op te zijn:
- Bestuurder: de huurder op de overeenkomst is de bestuurder. Indien meerdere personen het voertuig gaan besturen, zult u dit vooraf moeten vermelden. Hiervoor kunnen extra kosten worden gerekend. Andere bestuurders dan vermeld op het contract kunnen mogelijk niet gedekt zijn.
- Minimum leeftijd: Er kan een minimum leeftijd gelden voor de huurder / bestuurder (bijvoorbeeld vanaf 21 jaar). Daarnaast wordt soms voor jonge bestuurders een extra toeslag gerekend.
- Borg: u moet vooraf borg betalen, welke u later terug krijgt indien er geen problemen zijn.
- Verzekeringsdekking: sommige onderdelen kunnen worden uitgesloten van verzekering. Vaak betreft dit spiegels, ramen, banden en bodem. Deze kunnen vallen onder eigen risico.
- Eigen risico: in geval van schade kan er een eigen risico gelden. Vaak is met een extra af te sluiten verzekering deze eigen risico geheel of gedeeltelijk af te kopen.
- Vrije kilometers: Er kan een maximum aantal vrije kilometers zijn, zodra u deze overschrijdt komen er extra kosten per kilometer bij.
- Onverharde wegen: In de huurovereenkomst kan vermeld staan dat u met uw huurauto op onverharde wegen niet bent verzekerd voor schade en lekke banden. Als u van plan bent om met een huurauto te gaan rijden op onverharde wegen is het raadzaam een vierwiel aangedreven auto (4wd of AWD) model te huren

Waar kan ik een auto huren?
In bijna iedere stad is wel een autoverhuurbedrijf waar men een auto kan huren. Vaak kan men bij het boeken van de reis een auto huren. De huurauto staat bij aankomst al klaar op het vliegveld of is op de afgesproken datum voor u gereserveerd. Indien u niet vooraf een auto heeft gereserveerd, is er nog de optie om dit ter plaatse te doen bij de reisleider of een lokaal autoverhuurbedrijf. Reisorganisaties werken vaak samen met autoverhuurbedrijven met goede huurvoorwaarden. De reisleider ontvangt vaak een commissie. Het kan prijstechnisch interessant zijn een auto te huren buiten de reisorganisatie om. Kijk wel goed naar de overeenkomst.

Online autoverhuur
Via internet is het mogelijk bij grote autoverhuurbedrijven zoals bijvoorbeeld Avis, Europcar en Hertz online een auto te reserveren. Ook zijn er speciale websites die gespecialiseerd zijn in het verhuren van auto's, waarbij er met verschillende autoverhuurders samengewerkt wordt. De reservering verloopt via de site, waarna je via een voucher een huurauto kunt ophalen bij het afgesproken adres. De auto staat op de afgesproken datum en locatie voor u klaar. De algemene huurvoorwaarden kunt u normaal gesproken online vinden. Houd er bij het vergelijken van tarieven rekening mee dat er soms een toeslag berekend wordt voor ophalen en/of inleveren bij een luchthaven. Deze toeslag is niet altijd in de huurprijs verwerkt.

 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie