veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Reizen met de trein

Mede dankzij het steeds verder groeiende netwerk van hogesnelheidstreinen neemt de populariteit van het reizen per trein toe. Er kunnen meerdere redenen zijn om juist voor de trein te kiezen in plaats van het vliegtuig, de auto of de bus. Kostentechnisch kan de trein steeds beter concurreren met de andere vervoersmiddelen en zeker in vergelijking met de auto kan de trein ook wat betreft reistijd interessant zijn. Wat betreft comfort heb je bij het moderne treinreizen ook helemaal niet te klagen. Wifi aan boord, catering en als je wilt luxe zit- of zelfs slaapplaatsen behoren tot de mogelijkheden in steeds meer treinen .

Om veilig en verantwoord een treinreis te kunnen maken hebben wij voor u een aantal treinreistips op een rijtje gezet. Naast veiligheidsadvies bieden wij u handige tips voor het reizen per trein en een overzicht van de diverse mogelijkheden.

 

Treinreizen in Nederland
De trein is een geschikt vervoermiddel voor het reizen binnen Nederland. U hoeft niet te reserveren en niet een aantal uren voor vertrek aanwezig te zijn. De NS biedt verschillende soorten vormen treinreizen: een intercity, sneltrein of stoptrein. Een intercity stopt weinig, alleen op grote stations. Een sneltrein stopt iets vaker als de intercity. De stoptrein stopt op ieder station. Op de website van de NS (Nederlandse Spoorwegen) vindt u de NS reisplanner. Hierop kunt u uw treinreis makkelijk plannen. U verkrijgt treininformatie over actuele vertrektijden, overstappen, eventuele werkzaamheden en storingen en de prijs van uw treinkaartje.

Fyra
De Fyra is een hogesnelheidstrein van NS Hispeed. De Fyra trein is een hogesnelheidslijn tussen Amsterdam-Rotterdam-Breda. Indien u gebruik maakt van de Fyra met uw NS-vervoersbewijs of OV-chipkaart dient u daarnaast een Fyra toeslag te betalen. Fyra heeft een aantal abonnementen waarbij Fyra toeslagvrij kan worden gereisd.

Goedkope treinkaartjes
Het is verstandig om voorafgaande uw treinreis te informeren naar mogelijke kortingen op treinkaartjes die u kunt verkrijgen. Regelmatig is er een NS treinkaart actie op treinkaartjes bij supermarkten en winkels. Let hierbij goed op de geldigheid, sommige voordeeltreinkaartjes zijn alleen geldig buiten spitstijden of alleen in het weekend. Daarnaast biedt ook de NS voordeelkaartjes en is er een NS voordeelurenkaart. Reizigers in bezit van een OV-kaart kunnen met korting kaartjes kopen voor een aantal medereizigers.

Goedkope internationale treintickets
Wanneer u met een internationale trein wilt reizen doet u er verstandig aan dit tijdig te reserveren. Tarieven van internationale treinen kunnen van dag tot dag verschillen wegens vraag en aanbod. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper. Ook zijn er soms last-minute treintickets. Goedkope internationale treinkaartjes, kortingen en actie treinkaartjes vindt u op de desbetreffende internationale trein website.

Reizen met de internationale trein
Een internationale trein maakt het reizen binnen Europa eenvoudig en snel. Door hogesnelheidstreinen is de totale reistijd vaak korter dan bij vliegreizen. U stapt uit in hartje centrum en hoeft dus ook niet op zoek naar een parkeerplaats voor uw auto. Internationale treinen reizen tussen grote belangrijke steden. U reist snel met de trein naar Parijs of Londen. Door de hogesnelheidslijnen en hogesnelheidstreinen worden reistijden aanzienlijk ingekort. Bij hogesnelheidstreinen dient u rekening te houden met vooraf reserveren. U reserveert uw stoelnummer en bent op die manier verzekerd van uw treinstoel. Tarieven kunnen hierin van dag tot dag verschillen en zijn vaak afhankelijk van vraag en aanbod. Ruim van te voren reserveren kan leiden tot goedkopere treinkaarten.

Railteam High Speed Europe
Railteam is geen op zich staande trein, maar een samenwerking tussen Europese hogesnelheids treinnetwerken DB Bahn, SNCF, NMBS, Eurostar, Hispeed, OBB, SBB en geassocieerde leden Thalys en TGV.

 

Eurostar (treinreis naar Londen)
De Eurostar is een hogesnelheidstrein verbinding tussen Brussel-Zuid (Bruxelles-Midi) en Londen. De treinreis duurt ongeveer 2 uur. De Eurostar heeft een drietal reisklassen; Business Premier, Standard Premier en Standard Class. Houdt u er rekening mee dat het inchecken bij Standard Class minimaal 30 minuten voor vertrek dient te zijn. Bij een Eurostarreis naar Londen is de treinreis naar Brussel-Zuid met de IC-Benelux van ieder Nederlands station naar Brussel-Zuid inbegrepen.
Groot-Brittanie behoort niet tot de Schengenlanden, waardoor een identiteitscontrole wordt gehouden door de Britse Immigratiedienst. U dient in bezit te zijn van een geldig identiteitskaart of paspoort. Personen van buiten de EU dienen daarnaast een “landing card” invullen voor het inchecken.

ICE International
ICE International (InterCity Express) is de Duitse hogesnelheidstrein van DB Bahn. De ICE trein maakt verbinding vanuit Amsterdam en Schiphol naar Düsseldorf, Frankfurt, Keulen en Basel. Vanuit Basel is er een ICE verbinding met Zwitserland.

Thalys
De Thalys is een hogesnelheidstrein verbinding tussen grote steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Keulen en enkele steden daar omheen. U reist in enkele uren met de Thalys naar Parijs, of met de Thalys naar Disneyland Parijs. Kijk voor meer Thalys informatie en aanbiedingen op www.thalys.com.

TGV
De TGV is dankzij het hogesnelheidsnetwerk vanuit Parijs verbonden met steden in heel Europa. De trein kan snelheden halen tot 320 km/uur. U kunt makkelijk online uw stoel bij TGV reserveren. Meer over de TGV vindt u hier: www.tgv-europe.nl

City Night Line
De City Night Line trein is een nachttrein. U kunt in deze nachttrein kiezen uit een (slaap)stoel, ligplaats of bedplaats. Met de City Night Line reist u eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Basel, Berlijn, Dresden, Innsbruck, Kopenhagen, Munchen, Praag of Zurich. Meer informatie over de City Night Line op www.citynightline.nl.

 

Reizen met kinderen
Een lange reis met kinderen kan soms een zware taak zijn. Wij hebben voor u adviezen en tips voor het reizen met kinderen, deze vindt u op de pagina reizen met kinderen.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie