veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen worden gebruikt wanneer het wegdek is besneeuwd. Wanneer sneeuw in het bandenprofiel zit verliest de band grip. De kettingen zijn veelal gemaakt van stalen ringen welke om de band worden bevestigd met een haaksysteem. De sneeuwkettingen zorgen voor betere grip in de sneeuw. Op sommige trajecten in het buitenland, veelal bergwegen en bergpassen, kunnen sneeuwkettingen verplicht worden gesteld. Het verplichte gebruik van sneeuwkettingen wordt in het buitenland aangegeven met een verkeersbord.

Verplicht
In landen als Duitsland, ItaliŽ, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en KroatiŽ gelden op sommige trajecten of onder sommige omstandigheden verplichtingen tot gebruik van sneeuwkettingen. Zorg dus dat u gedurende de winterperiode in die landen altijd de sneeuwkettingen bij hebt. Sneeuwkettingen worden aangelegd op de aandrijfwielen. Bij het gebruik van sneeuwkettingen is de maximum snelheid beperkt, soms tot 50 kilometer per uur. Ook al wordt in sommige landen geen maximum snelheid vereist, is het verstandig niet "volgas" met sneeuwkettingen te rijden. Het wordt geadviseerd na enkele kilometers nog een keer te checken of de kettingen nog strak genoeg om de wielen zitten. Losse kettingen kunne schade veroorzaken aan wielkassen maar zelfs aan remleidingen.

 

Sneeuwkettingen huren of kopen
U kunt sneeuwkettingen kopen, maar kunt ook uw sneeuwkettingen huren. De aanschaf van sneeuwkettingen, afhankelijk van sneeuwketting merk en systeem, vallen mee. Wanneer u echter een enkele reis door de sneeuw maakt, of door een land waar de sneeuwketting verplicht kan worden gesteld gedurende een periode of op een bepaald traject, kan het goedkoper zijn de sneeuwkettingen te huren. Wanneer u de kettingen niet heeft gebruikt tijdens uw reis en hierna weer inlevert, is het tarief lager dan wanneer u deze wel heeft gebruikt. Het is verstandiger sneeuwkettingen bij u te hebben en niet te hoeven gebruiken, dan ze niet bij te hebben wanneer het verplicht wordt gesteld.

Sneeuwkettingsystemen
Er zijn diverse sneeuwketting systemen beschikbaar. Een gewone sneeuwketting is veelal gemaakt van stalen ringen. Het geheel wordt om de band gelegd en met een haaksysteem bevestigd. Daarnaast zijn er snelmontagesystemen. Hierbij wordt een speciale wielmoer bevestigd. De sneeuwketting is vooraf op maat gemaakt en eenmaal nodig in de sneeuw snel erop te monteren. Let bij de aanschaf van sneeuwkettingen op de bandenmaat en de verschillende bevestigingswijze. Wanneer u sneeuwkettingen heeft aangeschaft is het raadzaam om voorafgaande uw reis de sneeuwkettingen een keer om de banden te monteren en demonteren om onnodige verrassingen en problemen te voorkomen wanneer u ze daadwerkelijk in de sneeuw moet gebruiken.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie