veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Ambassades en consulaten

Als Nederlander kun je in het buitenland op verschillende manieren in de problemen komen. Denk hierbij aan natuurrampen, overvallen, ziekte en andere situaties waar je op reis zeker niet mee te maken wilt hebben. Soms kom je door eigen toedoen in de problemen, zoals bijvoorbeeld bij (drugs)smokkel of andere omstandigheden waardoor je gearresteerd wordt in het buitenland. Vooral in deze gevallen kan de lokale Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat tot op zekere hoogte helpen.

Als je in een ander land bent heb je de lokale wetten te respecteren. Zo kan drugsbezit je in andere landen flink in de problemen brengen, terwijl het in Nederland gewoon toegestaan is. Nederlandse wetten gelden echter niet in andere landen. Er worden jaarlijks duizenden Nederlanders in het buitenland gearresteerd, soms voor kleine overtredingen zonder al te grote gevolgen. In sommige gevallen is er echter sprake van langdurige detentie onder niet zelden geheel andere omstandigheden als waar je in Nederland mee te maken zou krijgen. Ambassadeurs en consuls kunnen gearresteerde landgenoten bijstaan in een aantal zaken.

 

Hulp voor gedetineerden
De ambassade kan een aantal zaken regelen voor de gedetineerde zoals het helpen om een advocaat te zoeken en ervoor zorgen dat deze door uw familie of vrienden betaald kan worden. Ook kunnen zij informeren over het rechtssysteem, de procedures en uw rechten. Ook kunnen zij kijken of er mogelijkheden zijn om een straf eventueel in Nederland uit te zitten. Richting het thuisfront zorgt een ambassade voor informatie en voor contact tussen de Nederlandse gedetineerde en thuis. Helaas kan een ambassade geen voorkeursbehandeling, vrijlating of ander voorrecht regelen.

Documenten
De Nederlandse ambassade of consulaat is in het buitenland ook de aangewezen instantie om bij verlies of diefstal van uw reisdocument ervoor te zorgen dat u een noodpaspoort of laiser-passer ontvangt. In het geval dat er sprake is van diefstal zult u altijd aangifte moeten doen bij de lokale politie voordat u zich tot de ambassade of het consulaat wendt.

Geen Nederlandse vertegenwoordiging?
In het geval dat er geen Nederlandse ambassade of consulaat is, kunt u zicht het beste wenden tot een ambassade van een ander land uit de Europese Unie.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie