veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Geweld

Men spreekt over geweld wanneer door toedoen van een ander(en) schade of verwonding ontstaat aan mensen, dieren of goederen. Bij geweld denkt men aan mishandeling en agressie. Geweld is een breed begrip en omvat meer dan alleen fysiek geweld, zoals bij slaan of schoppen het geval is. Geweld is grofweg onder te verdelen in geestelijk geweld en lichamelijk geweld.

 

Huiselijk geweld
Een veelvoorkomende vorm van geweld is huiselijk geweld. Bij huiselijk geweld leven de pleger en het slachtoffer vaak samen in elkaars leefomgeving. Het slachtoffer voelt zich afhankelijk van de dader. Door deze gevoelsmatige afhankelijkheid krijgt het slachtoffer het gevoel in een vicieuze cirkel te zitten. Huiselijk geweld is in veel gevallen gericht tegen de vrouw, man of tegen de kinderen. Meer informatie over hulp bij en melden van huiselijk geweld kunt u vinden op de landelijke website huiselijk geweld.

Eergerelateerd geweld
Bij eergerelateerd geweld is sprake van geweld of dwang wat wordt gebruikt om de familie-eer te beschermen. Het geweld kan hierbij bestaan uit bedreiging, mishandeling of ontvoeringen. Ook uithuwelijking en het in het buitenland achterlaten van kinderen, veelal jonge vrouwen, vallen hieronder. De term eerwraak wordt veelal gebruikt bij moord, of bedreiging met de dood. Eergeralateerd geweld is strafbaar in Nederland.

Psychisch geweld
Bij psychisch geweld, ook wel geestelijk geweld genoemd, worden de gevoelens van een persoon gekwetst. Psychisch geweld is voor de buitenwereld lastiger vast te stellen, omdat dit niet zoals bij fysiek geweld aan de buitenzijde direct zichtbaar is. Bij psychisch geweld moet men denken aan onderdrukking, machtsmisbruik, bedreiging, schelden en kleinering.

Geweld tegen toeristen
Hoewel in de meeste gevallen geweld niet gericht is tegen toeristen, is het altijd mogelijk dat u als toerist te maken krijgt met een vorm van geweld. Een straatroof is immers ook een vorm van geweld. Als toerist is het daarom van belang te proberen de risicoís op geweld te beperken. Als er voor uw hotel of resort een gewapende bewaker staat, kunt u zich afvragen of het verstandig is om Ďs avonds het resort te verlaten om er op uit te trekken. In arme gebieden of slechte wijken bent u een makkelijk slachtoffer. Mocht u zich toch willen verplaatsen maak dan gebruik van een officiŽle taxi. Meer informatie over het beschermen tegen geweld met betrekking tot criminaliteit kunt u lezen op criminaliteit op reis.

Hoe te handelen als u ongewild in een gewelddadige demonstratie terecht komt?
U kunt zich nooit helemaal voorbereiden op iedere geweldsituatie. Het is echter wel raadzaam behoedzaam te zijn op situaties, zoals betogingen en demonstraties, die gewelddadig kunnen worden. Als toerist kunt u in een situatie terecht komen waarbij geweld wordt gebruikt. Denk hierbij aan gewelddadige demonstraties, stakingen, protesten of onrust rondom verkiezingen. Ook vreedzame protesten kunnen uiteindelijk eindigen in rellen. In sommige landen worden protesten door lokale politie of leger op behoorlijk gewelddadige wijze beŽindigd. Het is niet verstandig om ongewild hiervan deel uit te maken. Het is daarom verstandig om iedere vorm van protest te mijden als toerist. Blijf niet in de omgeving kijken of rondhangen, meng u vooral niet tussen het publiek. Probeer plaatsen waar een vorm van protest aangekondigd is, of reeds aanwezig is, te mijden. Bij onrustige verkiezingen kunt u beter alle grote openbare plaatsen mijden.

Daarnaast is er terreurgeweld in gebieden waar terroristen voorkomen. Het beste is natuurlijk om deze gebieden waarvan bekend is dat veelvuldig geweld voorkomt te vermijden.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie