veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Oorlog

Een oorlog is kort samengevat een gewapende strijd tussen twee of meer landen of volkeren. Er is geen duidelijke definitie van oorlog, maar men spreekt over een oorlog wanneer meer dan 1000 doden per jaar vallen door oorlogsgeweld op het slagveld. Als de grootste landen ter wereld betrokken zijn bij een oorlog, spreekt men over een wereldoorlog. Het doel van oorlog is vaak gebaseerd op machtsoverdracht, het veroveren van een (stuk) land, of het uitvechten van een soms jarenlang lopend conflict, al of niet vanuit een bepaalde politieke of religieuze overtuiging. Het voeren van oorlog is onderworpen aan wetten en regels. Bij schending van internationale vrede en veiligheid kan door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties worden opgetreden.

Burgeroorlog
Bij een burgeroorlog is sprake van een oorlog tussen verschillende etnische of religieuze partijen in eenzelfde land of staat. Burgeroorlogen vloeien voort uit politieke, etnische of religieuze standpunten. Een staatsgreep kan leiden tot een burgeroorlog. Een bekende burgeroorlog is de 80-jarige oorlog, welke duurde van 1568 tot 1648.

 

Risicolanden voor oorlogen en burgeroorlogen
Landen waar politieke onrust en machtsstrijd is lopen daardoor een groter risico op uitbraak van een (burger)oorlog. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika heerste strijd (revolutie) tegen de regerende dictators en voor de toename van democratie. Dit noemt men ook wel de Arabische Lente. De Arabische Lente begon in december 2010 in Tunesië met massale protesten. Daarna volgde landen als Algerije, Libanon, Jordanië, Mauritanië, Soedan, Oman, Saoedi-Arabië, Egypte, Jemen, Irak, Bahrein, Libië, Koeweit, Marokko, en Syrië.
In Afrika zijn vele burgeroorlogen geweest, waarbij alleen al in Rwanda meer dan 800.000 doden vielen. Nog steeds zijn in bepaalde gebieden van Afrika stammen met elkaar in gevecht.

Oorlog en annuleringsverzekering
Als er oorlog of politieke onlust uitbreekt in het land van bestemming, wordt mijn reis dan vergoed, omgeboekt of geannuleerd? Het juiste antwoord hierop kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw reisaanbieder, reisverzekering, annuleringsverzekering of bij de vliegmaatschappij alwaar u uw vlucht of reis heeft geboekt. Bij de meeste reisverzekeraars zijn schades als gevolg van molest niet gedekt. Onder “molest” verstaat men een gewapende conflict, opstand, burgeroorlog, onlusten, muiterij en oproer. In de meeste gevallen worden deze molestuitsluiting met name in de voorwaarden genoemd. Daarnaast vallen bepaalde gevallen onder “onmacht” en “overmacht”. Het is mogelijk om bij reizen naar een risicobestemming een speciale molestdekking af te sluiten.

Aanwezig zijn in een oorlogsgebied
Indien u reist naar (of aanwezig bent in) een land waar oorlog of politieke onlust heerst dient u de Nederlandse ambassade in het betreffende land in kennis te stellen van uw verblijf. Neem contact op met uw reisbureau of reisverzekeraar over de voorwaarden voor annulering of repatriëring.

 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiële reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie