veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Piraterij

Wie denkt dat piraten alleen maar in films en verhalen voorkomen die heeft het helemaal mis. Piraterij komt ook hedendaags volop voor. Tegenwoordig zijn schepen die waardevolle spullen vervoeren en dure jachten nog steeds een mogelijke prooi voor moderne zeerovers. Met name langs de Somalische kust is piraterij helaas volop aanwezig. Zeerovers hebben daar de afgelopen jaren volop huisgehouden waardoor steeds meer schepen ervoor kiezen om bewapende bemanning aan boord te hebben. Met regelmaat worden schepen door marineboten geŽscorteerd om de piraterij tegen te gaan. Naast goederen is het doel van de Somalische piraten vaak om de bemanning te ontvoeren waarna er een flinke som losgeld geŽist wordt. In topjaren worden er tientallen miljoenen dollars aan losgeld betaald aan de Somalische piraten. Voor veel rederijen wegen de kosten en tijd van omvaren veel zwaarder dan het risico om bij SomaliŽ verrast te worden door piraten. Helaas kun je de territoriale wateren voor SomaliŽ niet omzeilen als je door het Suez-kanaal wilt varen.

 

Plezierjachten
Ook jachten zijn potentiŽle prooien voor zeerovers. Moderne piraterij is vooral gericht op vrachtschepen, maar de luxe jachten die je over heel de wereld in de wateren ziet zijn natuurlijk ook interessant. Soms is het doel om het jacht zelf te stelen, waarbij het door de piraten verkocht wordt. In het Caribisch gebied worden jachten en boten ook veroverd om ze in te zetten in internationale drugssmokkel. Geld en dure persoonlijke eigendommen zijn echter vaak het hoofddoel van zeerovers. Het is immers zo dat iemand die een duur jacht bezit in de regel ook voldoende dure bezittingen heeft waarvan een deel op de boot aanwezig zal zijn. Piraterij is niet te voorkomen, hoewel je de kans wel kunt verkleinen door Ďs avonds en Ďs nachts aan te leggen in (bewaakte) jachthavens. Ook kun je zorgen dat je gebieden waar piraterij veelvuldig voorkomt vermijdt.

Cruiseboten
De grote cruiseschepen zijn voor piraten niet interessant. Hoewel er veel geld, sieraden en andere dure bezittingen zoals fotocameraís, horloges en laptops aanwezig zijn, is het te lastig om een grote boot te enteren, leeg te roven en ongemoeid met de veroverde buit ervan door te gaan. De kans dat je op een cruisevakantie te maken krijgt met piraten is dan ook nihil te noemen.

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie