veilig op reisreisadvies per landactueelhandige sites reisverzekering over ons


reisadvies per land

Reisadviezen van alle landen ter wereld zijn te vinden via onze reisadviezen pagina.

 

gezondheid & vaccinaties

cholera drinkwater hepatitis hoogteziekte malaria medicijnen  reisziekte reizigersdiarree
voedselvergiftiging

 

natuurgeweld

aardbevingen bosbranden
extreem weerorkanen
overstromingen lawines
tornado's vulkaanuitbarstingen

 

criminaliteit, douane & documenten

criminaliteit op reis douane drugs
paspoort & identiteitskaart
reisverzekering visum
woning achterlaten
woning beveiligen

 

reizen

auto huren
auto winterklaar checklist
reizen met de auto
reizen met de bus
reizen met de trein
reizen met kinderen
reizen met het vliegtuig
scooter of quad huren
sneeuwkettingen
winterbanden

 

bomaanslagen, terreur & geweld

ambassades & consulaten
bomaanslagen geweld
ontvoeringen oorlog
piraterij terreurdreiging

Terreurdreiging

Men spreekt over terreurdreiging wanneer de kans (dreiging) op een terreuraanslag toeneemt. Terreuracties worden gepleegd door terroristen en zijn veelal afzonderlijke acties. Een terreurbeweging is een groep welke met terreuracties een bepaald politiek doel wil bereiken. Bij terreuracties moet men denken aan kapingen, bomaanslagen en zelfmoordaanslagen. De laatste jaren is de terreurdreiging wereldwijd toegenomen.

Nederland
De terreurdreiging in Nederland is al enkele jaren lang gering. Zo nu en dan verschijnt er een bericht dat een bepaalde terreurgroepering Nederland een lesje gaat leren. Het plaatsen van spotprenten van de profeet Mohammed, extreme politieke uitspraken of de bemoeienis van Nederland in een oorlogsgebied hebben in het verleden geleid tot een verhoogde terreurdreiging in Nederland.

 

Terreurgroeperingen
In landen als Afghanistan en Pakistan is al jarenlang sprake van een hoge dreiging van terrorisme vanuit Taliban, Al Qaida en andere gewapende partijen. Bij dergelijke hoge terreurdreigingen worden niet-essentiŽle reizen of geheel alle reizen naar een land of bepaald gebied ontraden. In het verleden sprak men hierbij over een negatief reisadvies.

Terreurdreiging op vakantiebestemming
Iedereen begrijpt dat in Afghanistan en Pakistan de kans op een terreuraanslag (zeer) groot is. Echter zijn er ook enkele populaire vakantiebestemmingen waar een terreurdreiging kan zijn. Denk hierbij aan landen zoals Egypte waar in november 2012 het Britse ministerie het niveau van terreurdreiging verhoogde naar kleurcode rood. In Egypte werden toen terroristen opgepakt die van plan waren een aanslag te plegen in Sharm El Sheikh. Voor Turkije zijn ook gebieden met een hoog terreurrisico, gezien de conflicten met SyriŽ. Hierdoor geldt er voor Turkije een verhoogd terreurrisico.

Reisannulering bij terreurdreiging
Kan ik mijn reis annuleren of omboeken wanneer er sprake is van een hoge terreurdreiging? Het antwoord hierop zult u moeten nagaan bij uw reisaanbieder of in de voorwaarden van uw reisverzekering, annuleringsverzekering of vliegmaatschappij waarmee u reist. Terreurdreiging valt onder de term ďmolestĒ. Onder molest verstaat men een opstand, onlust, oproer, gewapende conflict, burgeroorlog en muiterij. Deze molestuitsluitingen worden veelal genoemd in de voorwaarden en worden niet gedekt. Het is mogelijk een speciale molestdekking af te sluiten.

 

 
 
Veilig op reis?

voorpagina
reisadvies per land
actueel nieuws
handige sites
reisverzekering
over ons

Laatste nieuws?

Wil je het laatste nieuws op het gebied van vakantie en veiligheid lezen? Volg ons dan via twitter!

 

Disclaimer
De informatie die op www.veiligopreis.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. De reisadviezen zijn geen officiŽle reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar eigen reisadviezen op basis van eigen ervaringen, actualiteiten en informatie van derden. Op basis van onze reisadviezen kunnen reizen en vakanties niet kosteloos geannuleerd worden.
Lees verder... of bekijk onze cookie-informatie

Copyright/auteursrecht
Alle materialen op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door veiligopreis.info
Lees verder...

klimaat informatie | landen informatie | steden informatie